logo hanze

Welkom bij de Hanze StudieKeuzeCheck van Life Science & Technology!

Je hebt je aangemeld voor één van de opleidingen van Life Science & Technology (LST). Voordat je met je opleiding gaat beginnen bieden we je de Hanze StudieKeuzeCheck aan. Een serie vragen en opdrachten die jouw motivatie, persoonlijke kwaliteiten en je beroeps- en opleidingsbeeld in kaart brengt. De resulaten van de Check geven jezelf en ons een goed beeld of de studie die je hebt gekozen goed bij je aansluit en of jij ook bij deze studie past. In totaal ben je zo’n 60 minuten bezig met het assessment. Aan de hand van de Check ontvang je van ons een advies. Na afloop kun je, als je dat wilt, een gesprek inplannen met een studieloopbaanbegeleider om vragen te stellen. De resultaten van de Check kun je ieder moment online bekijken.

Naar aanleiding van de resultaten selecteren we 2 groepen:

  • studenten die we meteen een advies toesturen; 
  • studenten met wie we nog een persoonlijk gesprek willen hebben voordat we een advies uitbrengen. Het gesprek met een studieloopbaanbegeleider vormt dan een verplicht onderdeel van de StudieKeuzeCheck. Deze studenten ontvangen van ons een uitnodiging per mail. In de agenda kun je zelf een afspraak inplannen. De studieloopbaanbegeleider met wie je de intake hebt, zal de resultaten van de vragen en opdrachten tijdens het gesprek met je bespreken. Na afloop krijg je een persoonlijk advies toegestuurd.


De Check is een onderdeel van de introductie en is verplicht voor iedereen die bij LST een studie gaat volgen. Je kunt niet worden afgewezen op je resultaten van de StudieKeuzeCheck en we houden er rekening mee dat de Check een momentopname is. Uiteraard zal de Hanzehogeschool Groningen de opdrachten en de vragen die jij maakt vertrouwelijk behandelen.

Je kunt de Check starten door in het bovenmenu op Assessments te klikken. Onder Uitleg Assessment vind je meer informatie.
Neem de tijd en probeer je goed te concentreren. De Check begint met een aantal algemene gegevens en vragen over je vooropleiding, studiekeuze en motivatie.

We wensen je veel succes met het invullen!