logo hanze

Welkom bij de Studiekeuzecheck van Life Science & Technology!

Je hebt je aangemeld voor één van de opleidingen van Life Science & Technology (LST). Voordat je met je opleiding gaat beginnen bieden we je een studiekeuzecheck aan. De studiekeuzecheck is er om te kijken of de studie waarvoor je je hebt ingeschreven ook bij je past.

Als je je voor 1 mei inschrijft, is de studiekeuzecheck NIET verplicht.
We adviseren het om de studiekeuzecheck wel te maken, ook omdat het jezelf inzicht geeft, maar het is aan jou.

Schrijf je je in na 1 mei, dan is de studiekeuzecheck voor al onze opleidingen verplicht.
Dan MOET je de studiekeuzecheck maken, anders kun je in september niet met je opleiidng beginnen.

Online assessment
Voor de studiekeuzecheck gebruiken we een online  assessment dat bestaat uit vragen en opdrachten die jouw motivatie, persoonlijke kwaliteiten en je beroeps- en opleidingsbeeld in kaart brengen. Na afloop kun je de resultaten ieder moment zelf online bekijken en zien of de opleiding bij je past.

Resultaten & advies
De resultaten van de check geven jezelf en ons een goed beeld of de gekozen studie goed bij je aansluit en of jij ook bij deze studie past. 
Op basis van je assessment geven we een persoonlijk studieadvies. Dit advies is niet bindend. Je kunt dus niet worden afgewezen op je resultaten van de StudieKeuzeCheck. Om te worden toegelaten tot de opleiding moet je wel altijd aan de toelatingseisen voldoen. Dat staat los van de StudieKeuzeCheck.

Soms eerst een persoonlijk gesprek
Soms willen we voordat we je het advies geven je eerst even persoonlijk spreken. Als bijvoorbeeld uit het assessment blijkt dat een andere opleiding van ons beter bij je past. Of als je al eerder met een studie bent begonnen. Dan neemt de docent contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek via MS teams. Na het gesprek volgt dan een advies.

Wil je sowieso een gesprek, om bijvoorbeeld persoonlijke zaken met de docent te bespreken, dan kan dat ook.
Laat ons dat dan weten per mail, dan zorgen we ervoor dat de docent contact met je opneemt.

Starten check
Je start de check door in het bovenmenu op Assessments te klikken. Meer info vind je onder Uitleg Assessment. In totaal ben je zo’n 60 minuten bezig met het invullen. 
Neem de tijd en probeer je goed te concentreren, zorg ervoor dat je niet gestoord wordt door bijvoorbeeld je mobiele telefoon. We houden er rekening mee dat de check een momentopname is. Je begint zo met een aantal algemene gegevens en vragen over je vooropleiding, studiekeuze en motivatie. 


We wensen je veel succes met het invullen!

Team Studiekeuzecheck Life Science & Technology
Hanzehogeschool Groningen