logo hanze

Welkom bij de Studiekeuzecheck van Life Science & Technology!

Je hebt je aangemeld voor één van de opleidingen van Life Science & Technology (LST). Voordat je met je opleiding gaat beginnen moet je de studiekeuzeheck doen. De studiekeuzecheck is er om te kijken of de studie waarvoor je je hebt ingeschreven ook bij je past.

Twee verplichte onderdelen: online assessment & matchingsdag
De studiekeuzecheck bestaat uit twee delen: een assessment en een matchingsdag. Beide onderdelen zijn verplicht. Je moet de studiekeuzecheck afronden om in september met je opleiding te kunnen beginnen.
Het online assessment bestaat uit vragen en opdrachten die jouw motivatie, persoonlijke kwaliteiten en je beroeps- en opleidingsbeeld in kaart brengen. Na afloop kun je de resultaten ieder moment zelf online bekijken.
Het tweede deel van de studiekeuzecheck bestaat uit een matchingsdag. Dat kan online zijn of op school. Op school volg je een theorieles en een practicum. De dag wordt afgesloten met een groepsgesprek of een persoonlijk gesprek. Na het invullen van het assessment kun je je direct aanmelden voor de matchingsdag. Bij een online matchingsdag volg je een online college dat gevolgd wordt door een korte toets. Vaak volgt er nog een persoonlijk gesprek.
Wil je op de matchinsgdag sowieso graag een persoonlijk gesprek, laat ons dat dan weten per mail.

Resultaten & advies
De resultaten van de check en de matchingsdag geven jezelf en ons een goed beeld of de gekozen studie goed bij je aansluit en of jij ook bij deze studie past. 
Op basis van je assessment en je deelname aan de matchingsdag geven we een persoonlijk studieadvies. Dit advies is niet bindend. Je kunt dus niet worden afgewezen op je resultaten van de StudieKeuzeCheck. Om te worden toegelaten tot de opleiding moet je wel altijd aan de toelatingseisen voldoen. Dat staat los van de StudieKeuzeCheck.

Starten check
Je start de check door in het bovenmenu op Assessments te klikken. Meer info vind je onder Uitleg Assessment. In totaal ben je zo’n 60 minuten bezig met het invullen. 
Neem de tijd en probeer je goed te concentreren, zorg ervoor dat je niet gestoord wordt door bijvoorbeeld je mobiele telefoon. We houden er rekening mee dat de check een momentopname is. Je begint zo met een aantal algemene gegevens en vragen over je vooropleiding, studiekeuze en motivatie. 


We wensen je veel succes met het invullen!

Team Studiekeuzecheck Life Science & Technology
Hanzehogeschool Groningen